Mikä on minulle sopiva WordPress hostaus?

Ennen kuin aloitamme

Tiesitkö että jopa yli 43% verkosta toimii WordPressin avulla? Vaikka tämä on erittäin mahtavaa WordPressille, se tarkoittaa myös sitä, että tuhansien eri teemojen, laajennusten ja tekniikoiden on kaikkien toimittava rinnakkain. Jokapäiväiselle WordPress-käyttäjälle tämä voi nopeasti muuttua todella isoksi painajaiseksi, kun verkkosivustoon alkaa tulemaan ongelmia etkä ehkä saata tietää miksi tai edes mistä aloittaa vianetsintää.

Joskus voi olla hämmentävää yrittää löytää kaikki tarvitsemasi yhdestä paikasta. Joten tänään aion jakaa kanssasi, mitä tiedän WordPressin ylläpitämisestä, itse opittujen ja omien kokemuksien kautta. Olitpa vasta aloittamassa WordPressin käyttöä tai kokenut käyttäjä, lupaan, että löydät tästä oppaasta varmasti jotain hyödyllistä.

Photo by Markus Winkler on Unsplash

Valitse sopivan suorituskyvyn WordPress hostaus

Webhotelli

Ensimmäinen ja suosituin WordPress-isännöinti tyyppi joka kulkee yleensä pelkällä nimellä ”Webhotelli”. Näihin kuuluvat suomen suosituimmat palveluntarjoajat, kuten, Hostaan, Zoner, Domainhotelli, Louhi, shellit ja hostingpalvelu joista lähes kaikki näistä käyttävät erittäin suosittua cPanelia asiakkaidensa sivustojen ylläpitoon, ja joista asiakas maksaa yleensä keskimääräisesti jopa yli 6€ tai mahdollisesti enemmän kuukaudessa webhotellistaan.

Photo by Stephen Phillips – Hostreviews.co.uk on Unsplash

Jokainen, joka käyttää tällaista isännöintiä, kokee varmasti jossain vaiheessa hitautta, se on vain ajan kysymys. Miksi? Koska useasti jaetut webhotellit pyrkivät ylimyymään palvelimiaan, mikä puolestaan voi vaikuttaa sivustosi suorituskykyyn. Sivustojen jatkuva katkeaminen tai 503 palvelinvirheen esiintymiset ovat yleisöisimpiä asioita, joita saatat kokea, koska palveluntarjoajan on asetettava kaikille asiakkailleen rajoituksia ja yhdistettävä resursseja selviytyäkseen kaikkien sivustojen liikenteestä.

Vaikka et ehkä tiedä sitä, WordPress-sivustosi istuu todennäköisesti samalla palvelimella kuin yli sadan muun asiakkaan sivut. Ongelmat, jotka tapahtuvat muiden sivustojen kanssa, voivat myös tapahtua sinun sivustollesi.

WP-Webhotellit

Nämä palveluntarjoajat hoitavat kaikki ylläpitoon liittyvät tehtävät puolestasi ja tarjoavat tukea myös tarvittaessa. Nämä WordPress palvelut kulkevat useasti erilaisilla nimityksillä kuten ”WP-webhotelli”, ”WordPress sovellushotelli” tai useasti vastaava WP lyhennys esiintyy itse tämän palvelun nimessä.

Kuvakaappaus WordPress-toolkitistä Plesk hallintapaneelista

Näihin palveluihin kuuluvat myös suomen suosituimmat palveluntarjoajat kuten, Hostaan, Zoner, Louhi, shellit ja hostingpalvelu. Nämä WordPress palvelut on hienosäädetty toimimaan parhaiten WordPressin kanssa, ja ne sisältävät yleensä ominaisuuksia, kuten yhden napsautuksen asennukset, kehitysympäristöt, automaattiset varmuuskopiot ja sivusto- optimoinnit.

Tämä myös tarkoittaa, että heidän omat tukitiiminsä ovat paremmin perehtyneitä WordPressin ympärille, koska he ovat keskittyneet useasti vain yhteen alustaan.

Kaipaatko verkkosivu osaajaa omalle projektille? Nyt kun löysit minut sinun ei tarvitse koskea pätkääkään koodiin tai ymmärtää kaikkia teknisiä termejä.

OTA YHTEYTTÄ[email protected]

Markus Silvo (7w)

Tee se itse WordPress hostaus

Toinen WordPress-isännöintityyppi on Tee se itse Pilvi toisella nimityksellä ”Tee se itse virtuaalisella yksityisellä palvelimella” tunnettu myös lyhennettynä VPS. Tämä väkijoukko koostuu yleensä yrityksistä tai käyttäjistä, jotka haluavat itse ylläpitää omia palveluitaan tai haluavat oppia jotain uutta. Nämä käyttäjät yrittävät tyypillisesti myös edelleen säästää rahaa tekemällä näin, mutta yleensä tämä tarkoittaa myös palvelimen suorituskyvystä ja sen ylläpidosta huolehtimisesta itse.

Palvelimen hankintaan voi sisältyä kolmannen osapuolen pilvipalveluita, kuten UpCloud, Digital Ocean, Linode, Hetzner tai Vultr:in käyttö. Esim yhdessä GridPane, cPanel tai Plesk kaltaisen työkalun tai hallintapaneelin kanssa kaikkien sivustojen hallitsemiseksi kätevämmin.

Tee se itse- lähestymistapa voi olla erittäin loistava, mutta se voi myös kostautua sinulle, jos et ole erittäin varovainen. Älä mene tälle reitille, jos et ole teknisesti osaava tai vain siksi, että haluat tehdä töitä! Aikasi on rahan arvoinen ja sinun pitäisi käyttää sitä tietenkin liiketoimintasi kasvattamiseen.

Johtopäätös 😎👍

  • Jos haluat säästää aikaa, hallittu WordPress-isännöinti on erittäin hyvä valinta! 👍
  • Jos haluat säästää rahaa ja tarvitset ylläpidon tavalliselle wordpress blogille tavallinen jaettu webhotelli sopii sinulle erittäin hyvin
  • Jos haluat säätää ja sinulla ei ole kiire ja haluat kokeilla ja oppia uusia asioita oma pilvi-palvelin on tee se itse valintana hyvä vaihtoehto

Mutta jos sinulle tuli kysyttävää voit aina kirjoittaa kommentin tai ottaa yhteyttä.

Tilaa
Ilmoita seuraavista
guest

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit